Tillverkare
 
Kundvagn
0 produkter
 

Hur fungerar en ryggkorsett

uppdaterad 2015-04-10

 En ryggkorsett stödjer mage, rygg och hela bålen. Den kan köpas här på texonmedical.com för från 249:-. Den aktiverar musklerna och stabiliserar. På många korsetter finns dragband som gör det möjligt att ställa in kompressionen efter behov. Alla ryggkorsetter hos Texon Medical finns skenor insydda för att ge extra stöd. Beroende på behovet finns det olika antal och typer av skeonor insydda i ryggkorsetten.

 


Ryggkorsett med mjuka skenor
ELAST9901Comfort
259.00kr


Ryggkorsett med skenor för fixering
ELAST0012-01
249.00kr

Vi på Texon hjälper dig att hitta en stödkorsett som hjälper dig att lindra ryggsmärtorna och förebygger ytterligare besvär. I vårt sortiment hittar du ryggkorsetter för allt från lindriga smärtor i ländryggen till mer utpräglade problem med muskulaturen längre upp på ryggen.

 

En ryggkorsett kan hjälpa dig att återfå din rörlighet i ryggen snabbare och förebygga mer besvär. Alla våra ryggkorsetter andas och kan justeras efter behov.

 

 

En ryggkorsett ger dig stöd

Ofta har ryggkorsetter olika stödskenor för att öka trycket. De tillverkas vanligast i plast eller metal med olika styvhet. Antalet stödskenor och styvheten i materialet styr hur mycket stöd som bältet ger. Ibland är skenorna insydda och ibland finns det möjlighet att ta ut stödskenorna för att ändra trycket.

 

Våra ryggkorsetter låter musklerna arbeta

En ryggkorsett skall inte vara konstruerat så att det hämmar kroppen från sitt vanliga rörelsemönster. Den skall bara stödja och minska risken för att ryggen kommer i ytterlägen och att ryggen vrids. En bra ryggkorsett stöder bålen och håller igång blodcirkulationen så att kroppen kan komma tillbaka till sina normala aktiviteter.

 

En ryggkorsett från Texon Medical hjälper kroppen att komma ihåg rätt rörelsemönster

För att minska smärtan skall man försöka låta kroppen göra sitt vanliga vardagsrutin. Låt musklerna göra sina vanliga rörelser. En bra ryggkorsett skall ge stöd men inte hindra rörelse.

 

En ryggkorsett från Texon Medical är bekväm

En bra korsett skall självklart vara bekväm. Det får inte skava eller trycka på fel ställen. Dessutom skall man kunna ha den både under eller utanpå sina vanliga kläder.

 

Våra ryggkorsetter är i ett material som andas

Det är en förutsättning för att kunna använda stödet annars svettas man väldigt mycket. Om materialet släpper igenom fukt från kroppen tempereras musklerna på rätt sätt. Det gör att kroppen håller jämn temperatur och förhindrar att musklerna först blir varma och sedan kalla.

 

En ryggkorsett från Texon Medical kan tvättas

Eftersom ryggkorsetten skall kunna användas flera gånger och under en längre tid är det viktigt att den är lätt att tvätta.

 

Materialet är stretchbart åt rätt håll

Beroende på konstruktion kan det vara bra för vissa ryggkorsetten att materialet är töjbart och ett håll och stabilt åt det andra. Andra ryggstöd har en konstruktion där materialet är stretchbart åt två håll.

 

Stödet kan justeras med kardborreband

Stödbanden är bekväma, skaver inte och är lätta att justera. Fästena kan gärna vara av kardborreband så att de inte trycker mot huden. Banden skall vara tillräckligt långa för att justeras för att ge rätt stöd olika dagar beroende på behov.