Tillverkare
 
Kundvagn
0 produkter
 

Köpa ryggbälte

På Texon Medical har vi ett noga utvalt sortiment av ryggbälten.

 

Stödband för övre rygg med skenor
Stödband för övre rygg med skenor
ELAST0108
339.00kr   
4 av 5 Stjärnor!
Ryggkorsett med mjuka skenor
Ryggkorsett med mjuka skenor
ELAST9901Comfort
259.00kr   
5 av 5 Stjärnor!
Ryggkorsett med skenor för fixering
Ryggkorsett med skenor för fixering
ELAST0012-01
249.00kr   
5 av 5 Stjärnor!
Ryggbälte med tygplatta och insydda skenor
Ryggbälte med tygplatta och insydda skenor 
ELAST0109
349.00kr   
3 av 5 Stjärnor!

Ryggbälten hjälper dig att snabbare komma tillbaks till dina normala rutiner. Detta i sin tur leder ofta till ett snabbare tillfrisknande och minskad risk för kroniska besvär. Ett ryggbälte är inte tänkt att användas under lång tid utan för att hjälpa kroppen att så snabbt som möjligt komma tillbaka till en vardagsrutin.

Ger dig stöd

Ofta har ryggbälten olika stödskenor för att öka trycket. De tillverkas vanligast i plast eller metal med olika styvhet. Antalet stödskenor och styvheten i materialet styr hur mycket stöd som bältet ger. Ibland är skenorna insydda och ibland finns det möjlighet att ta ut stödskenorna för att ändra trycket.

Låter musklerna arbeta

Bältet skall inte vara konstruerat så att det hämmar kroppen från sitt vanliga rörelsemönster. Det skall bara stödja och minska risken för att ryggen kommer i ytterlägen och att ryggen vrids. Ett bra ryggbälte stöder bålen och håller igång blodcirkulationen så att kroppen kan komma tillbaka till sina normala aktiviteter.

Hjälper kroppen att komma ihåg rätt rörelsemönster

För att minska smärtan skall man försöka låta kroppen göra sitt vanliga vardagsrutin. Låt musklerna göra sina vanliga rörelser. Ett bra ryggbälte skall ge stöd men inte hindra rörelse.

Är bekväm

Ett bra bälte skall självklart vara bekvämt. Det får inte skava eller trycka på fel ställen. Dessutom skall man kunna ha det både under eller utanpå sina vanliga kläder.

Är i ett material som andas

ryggbälte i material som andasDet är en förutsättning för att kunna använda bältet annars svettas man väldigt mycket. Om materialet släpper igenom fukt från kroppen tempereras musklerna på rätt sätt. Det gör att kroppen håller jämn temperatur och förhindrar att musklerna först blir varma och sedan kalla.

Kan tvättasköpa-rygg-bälte-tvättas

Eftersom bältet skall kunna användas flera gånger och under en längre tid är det viktigt att det är lätt att tvätta.

Materialet är stretchbart åt rätt håll

Beroende på konstruktion kan det vara bra för vissa ryggbälten att materialet är töjbart och ett håll och stabilt åt det andra. Andra ryggbälten har en konstruktion där materialet är stretchbart åt två håll.

Stödet kan justeras med kardborreband

 

ryggbälte med justerbara bandStödbanden är bekväma, skaver inte och är lätta att justera. Fästena kan gärna vara av kardborreband så att de inte trycker mot huden. Banden skall vara tillräckligt långa för att justeras för att ge rätt stöd olika dagar beroende på behov.