Tillverkare
 
Kundvagn
0 produkter
 

Hjälpmedel mot ryggont

Köp hjälpmedel mot ryggont på Texon Medical. Vi har ett noga urvalt sortiment av ryggbälte och ryggkorsetter för att förebygga och lindra ryggont. Din rygg består av många muskler som skall jobba i samverkan. Därför måste du arbeta med hela ryggen för att stärka den och undvika ryggont.

Här finns mer information om ryggbälten

köp-ryggbälte-online

Förutsatt att du inte har någon av följande symtom; Sök medicinsk expertis för dessa symptom

så är normal aktivitet det bästa sättet att undvika och behandla ryggont.

På Texon Medical har vi flera produkter som är anpassade för att dig som har ont i ryggen.

 

Hjälpmedel mot ryggont måste vara anpassade efter brukarens behov

Ryggbältet ger dig stöd Ofta har ryggbälten olika stödskenor för att öka trycket. De tillverkas vanligast i plast eller metal med olika styvhet. Antalet stödskenor och styvheten i materialet styr hur mycket stöd som bältet ger. Ibland är skenorna insydda och ibland finns det möjlighet att ta ut stödskenorna för att ändra trycket.

 

Ryggbältet låter musklerna arbeta

Bältet skall inte vara konstruerat så att det hämmar kroppen från sitt vanliga rörelsemönster. Det skall bara stödja och minska risken för att ryggen kommer i ytterlägen och att ryggen vrids. Ett bra ryggbälte stöder bålen och håller igång blodcirkulationen så att kroppen kan komma tillbaka till sina normala aktiviteter.

 

Ryggbältet hjälper kroppen att komma ihåg rätt rörelsemönster

För att minska smärtan skall man försöka låta kroppen göra sitt vanliga vardagsrutin. Låt musklerna göra sina vanliga rörelser. Ett bra ryggbälte skall ge stöd men inte hindra rörelse.

 

Våra ryggbälten är bekväma

Ett bra bälte skall självklart vara bekvämt. Det får inte skava eller trycka på fel ställen. Dessutom skall man kunna ha det både under eller utanpå sina vanliga kläder.

 

Våra ryggbälten är gjorda i ett material som andas

Det är en förutsättning för att kunna använda bältet annars svettas man väldigt mycket. Om materialet släpper igenom fukt från kroppen tempereras musklerna på rätt sätt. Det gör att kroppen håller jämn temperatur och förhindrar att musklerna först blir varma och sedan kalla.

Ett ryggbälte från Texon Medical kan tvättas

Eftersom bältet skall kunna användas flera gånger och under en längre tid är det viktigt att det är lätt att tvätta.

 

Materialet i ryggbältet är stretchbart åt rätt håll

Beroende på konstruktion kan det vara bra för vissa ryggbälten att materialet är töjbart och ett håll och stabilt åt det andra. Andra ryggbälten har en konstruktion där materialet är stretchbart åt två håll.

 

Stödet kan justeras med kardborreband

Stödbanden är bekväma, skaver inte och är lätta att justera. Fästena kan gärna vara av kardborreband så att de inte trycker mot huden. Banden skall vara tillräckligt långa för att justeras för att ge rätt stöd olika dagar beroende på behov.