Tillverkare
 
Kundvagn
0 produkter
 

Ryggont

Ryggont är en av våra vanligaste folksjukdomar. Efter att den akuta smärtan lagt sig är det viktigt att man håller kroppen i rörelse. Vid rörelse ökar bildande av endorfiner som minskar smärtan. Rörelse gör också att att blodcirkulationen ökar vilket är bra för din kropp. Mjuk motion som exempelvis promenader kan vara ett bra alternativ. Ett sätt att hjälpa kroppen att komma igång är att använda ryggbälten eller ryggkorsetter.

Frågor eller funderingar ring 031-360 80 36 så hjälper vi dig!


Ryggbälte kan hjälpa vid ryggont
Ryggbälten gör bålen stadigare och minskar risken för överdrivna rörelser som kan orsaka smärta. De ökar också trycket på buken och minskar därmed trycket inuti ryggens diskar.


Ryggkorsett med mjuka skenor
ELAST9901Comfort
259.00kr


Ryggkorsett med skenor för fixering
ELAST0012-01
249.00kr


 

Ryggproblem kan bero på kroppshållning
Har man mycket problem med ryggen kan det också vara viktigt att fundera på sin kroppshållning och hur man står och sitter på sin arbetsplats. Går man och står mycket på hårt underlag är det bra med sulor med svikt i.

 

Hållningsbandage och hållningsbälte hjälper kroppen att återfå en naturlig andning och hållning. Genom att axelbanden hjälper dig att hålla axlarna i sin naturliga position (nedåt och bakåt)  så hjälper du kroppen att använda rätt muskler för en bra hållning.


Stödband för övre rygg med skenor
ELAST0108
339.00kr


Ryggbälte med tygplatta och insydda skenor 
ELAST0109
349.00kr