Tillverkare
 
Kundvagn
0 produkter
 

Köphjälp ryggbälten

Ryggbälten och ryggkorsetter kan ofta vara en del i en behandlingsplan för att minska och förebygga smärta i ryggen. De kan hjälpa till för att komma tillbaka till normala aktiviteter. Detta i sin tur leder ofta till ett snabbt tillfrisknande och minskad risk för kroniska besvär. Ett ryggbälte är inte tänkt att användas under lång tid utan för att hjälpa kroppen att så snabbt som möjligt komma tillbaka till en vardagsrutin.

Skall vara i ett material som andas

ryggbälte i material som andasDet är en förutsättning för att kunna använda bältet annars svettas man väldigt mycket. Om materialet släpper igenom fukt från kroppen tempereras musklerna på rätt sätt. Det gör att kroppen håller jämn temperatur och förhindrar att musklerna först blir varma och sedan kalla.

Stödet skall kunna justeras

ryggbälte med justerbara bandStödbanden skall inte vara obekväma eller skava och lätt att justera. Fästena kan gärna vara av kardborreband så att de inte trycker mot huden. Banden skall vara tillräckligt långa för att justeras för att ge rätt stöd olika dagar beroende på behov.

Skall ge dig stöd

Ofta har ryggbälten olika stödskenor för att öka trycket. De tillverkas vanligast i plast eller metal med olika styvhet. Antalet stödskenor och styvheten i materialet styr hur mycket stöd som bältet ger. Ibland är skenorna insydda och ibland finns det möjlighet att ta ut stödskenorna för att ändra trycket.

Skall låta musklerna arbeta

Bältet skall inte vara konstruerat så att det hämmar kroppen från sitt vanliga rörelsemönster. Det skall bara stödja och minska risken för att ryggen kommer i ytterlägen och att ryggen vrids. Ett bra ryggbälte stöder bålen och håller igång blodcirkulationen så att kroppen kan komma tillbaka till sina normala aktiviteter.

Skall hjälpa kroppen att komma ihåg rätt rörelsemönster

För att minska smärtan skall man försöka låta kroppen göra sitt vanliga vardagsrutin. Låt musklerna göra sina vanliga rörelser. Ett bra ryggbälte skall ge stöd men inte hindra rörelse.

Skall vara bekvämt

Ett bra bälte skall självklart vara bekvämt. Det får inte skava eller trycka på fel ställen. Dessutom skall man kunna ha det både under eller utanpå sina vanliga kläder.

Skall kunna tvättas

Eftersom bältet skall kunna användas flera gånger och under en längre tid är det viktigt att det är lätt att tvätta.

Materialet skall vara stretchbart åt rätt håll

Beroende på konstruktion kan det vara bra för vissa ryggbälten att materialet är töjbart och ett håll och stabilt åt det andra. Andra ryggbälten har en konstruktion där materialet är stretchbart åt två håll.