Tillverkare
 
Kundvagn
0 produkter
 

Många har ont i ryggen

uppdaterad 2012-05-03

 

De flesta av oss kommer någon gång att få någon typ av ryggont. Oftast är dessa besvär ofarliga och brukar gå över efter ca en vecka eller 14 dagar

 

Ryggbälte kan hjälpa vid ryggont
Ryggbälten gör bålen stadigare och minskar risken för överdrivna rörelser som kan orsaka smärta. De ökar också trycket på buken och minskar därmed trycket inuti ryggens diskar.


Ryggkorsett med mjuka skenor
ELAST9901Comfort
259.00kr


Ryggkorsett med skenor för fixering
ELAST0012-01
249.00kr


 

Ryggproblem kan bero på kroppshållning
Har man mycket problem med ryggen kan det också vara viktigt att fundera på sin kroppshållning och hur man står och sitter på sin arbetsplats. Går man och står mycket på hårt underlag är det bra med sulor med svikt i.

 

Hållningsbandage och hållningsbälte hjälper kroppen att återfå en naturlig andning och hållning. Genom att axelbanden hjälper dig att hålla axlarna i sin naturliga position (nedåt och bakåt)  så hjälper du kroppen att använda rätt muskler för en bra hållning.


Stödband för övre rygg med skenor
ELAST0108
339.00kr


Ryggbälte med tygplatta och insydda skenor 
ELAST0109
349.00kr

 

Vila gör att ryggbesvären håller i sig längre
Kroppen mår bäst av vara i rörelse. även när man har ryggont. Vid rörelse ökar bildande av endorfiner som minskar smärtan. Rörelse gör också att att blodcirkulationen ökar blodcirkulationen vilket är bra för din kropp. Mjuk motion som exempelvis promenader kan vara ett bra alternativ.

Inga tunga lyft eller vridningar av ryggen
undvik att belasta ryggen med tunga luft. Håll det som du skall lyfta så nära kroppen som möjligt. Kroppen skall vara rak och benen skall böjas. Om man ska lyfta bör man hålla det som man ska lyfta nära kroppen och böja på benen i stället för ryggen. Vridningar i sidled av ryggen skall undvikas helt. Det kan vara skönt att ha ett stödförband som tar bort smärtan och låter ryggen vara stabil.